Característiques dels virus

 
Infectious Laryngotracheitis Virus

ILTV (Gallid herpesvirus 1) és un herpesvirus d’aus altament contagiós i econòmicament important. Les infeccions naturals de l’ILTV són limitades a aus galliforms i provoquen una greu malaltia respiratòria, que pot ser responsable d’alta mortalitat i pèrdua de productivitat en la indústria avícola.

En la seva forma epizootica, la malaltia causada per l’ILTV es caracteritza per ulls plorosos irritats, estornuden, moqueig continuat, disminució del creixement i menor producció d'ous.

Au amb els ulls plorossos

Més tard, ILTV progressa i els simptomes són respiració dolorosa acompanyada de dificultats en la respiració i expectoració d’exudats amb sang. Les aus solen sacsejar el cap per tal d'alliberar-se del mucus.

Au amb el bec obert ja que té dificultats en la respiració

 

L' ILTV es pot trobar a moltes regions del món, no és capaç de sobreviure llargs periodes fora de les aus. Al ser infectada l'au, aquestes es converteixen en portadores siguent el principal focus d'infecció cap a d'altres aus.

Laryngotracheitis ha sigut controlada mitjançant l’ús de vacunes víriques, però  aquesta vacunació és limitada als llocs on la malaltia és endèmica ja que aquestes vacunes són altament patogèniques.

Articles al Pubmed

   
 

 


Psittacid Herpesvirus 1

 

El Psittacid herpesvirus 1 (PsHV-1) és l’agent causal de la malaltia de Pacheco, una greu, altament contagiosa i potencialment letal infecció respiratòria herpesvírica en aus psittacine.

Aquesta malaltia és molt important per les empreses que venen aus i pels criadors d’aus exòtiques.

Plomes encrespades

El PsHV-1 ataca els hepatòcits i els limfòcits provocant necrosi esplènica, enteritis, pancreatitis, traqueitis, letàrgia, diarrea, plomes encrespades, sinusitis, conjuntivitis, tremolors al coll, ales i potes. A més, forma lentament plaques sincitials en cultius cel·lulars. Només hi ha vacuna per el serotip I.

Material fecal d'un au afectada

El material fecal apareix descolorit amb ureats d'un color verdòs indicant problemes al fetge .

 

 

Articles al Pubmed